Köket består av ett fotogenkök (Optimus, tror modellen är 155). Fotogenkök är säkra, snabba och lättskötta. Fotogen är lätt att få tag på och att transportera. Fotogenköken kräver dock att man pumpar upp ett visst tryck och förvärmer innan man kan få full fart. En del tycker detta är struligt. Vi tycker att fördelarna överväger, och vi har inte haft några problem med vårt kök.
Köket saknar inbyggd ugn, men vi lämnar med vår omnia-ugn (en ugn som ställs på spisen), som vi har använt till allt mellan potatisgratäng och bake-off-bröd.
Bakom köket finns en liten inbyggd kylbox (den öppna luckan syns) om cirka 30 liter. Kylen installerades 2009 och är en Isotherm 3201 ASU. Kompressorn står under sittbrunnen, och ASU innebär att kompressorn i första hand arbetar när det finns överskott med el. Dvs när solcellen laddar eller när motorn går. Övrig tid tas kylan i första hand från ett magasin. Detta gör anläggningen mycket snål.
Två kranar - sjövatten och färskvatten. Färskvatten har vi i tiolitersdunkar som enkelt byts. Vi har fyra dunkar. Med familjen ombord drar vi ungefär en dunk om dagen. Fördelen med dunkar är att det är lätt att hämta vatten, och man ser lätt om det är något snusk i dunken (som då lätt byts ut). Nackdelen är naturligtvis att man måste byta dunk nu och då. Någon kan tycka att 40 liter vatten är för lite, men detta faktum har aldrig tvingat oss i hamn. Det är alltid något annat som tar slut först.
Under vasken finns ett skåp med skräp och färskvatten. Även en halogenlampa (med lååång sladd) är fast monterad här.
Köket har en egen arbetsbelysning (lysrör), som syns i överkant. En stor sval förvaring finns i bänken mellan kylen och vasken. Mycket förvaring ger längre räckvidd och lättare att hålla organisationen.
Om man stänger spis och kyl får man en ganska stor arbets- eller avställningsyta.
Grundläggande utrusting i form av tallrikar, bestick, grytor och liknande medföljer.